S&P 500: technisch bekeken

TransStock > Blog > S&P 500: technisch bekeken

Overal in de wereld zijn de Covid19 besmettingen enorm toegenomen. Er wordt beweerd dat een totale lockdown uitgesloten is maar hoe de beurzen gaan reageren, is onvoorspelbaar. Ook de verkiezingen in Amerika spelen een rol.

Na vijf groene maanden met een stijging van +40% zie ik voor de maand september een eerste rode kaars. Te vroeg om te piekeren maar wel belangrijk om de pivots te zoeken.

Pivots zijn belangrijke koersniveaus, die wanneer eenmaal doorbroken, aanleiding geven tot een versnelde koersbeweging.  Bent u op zoek naar de belangrijke pivots van een index of een aandeel, ga dan volgens onderstaande procedure te werk:

Stap 1: Frequentie

Bekijk uw grafiek niet enkel met een dag-frequentie. Analyseer de maand-frequentie! Bij een kaarsgrafiek stelt één kaars de volledige beweging voor van één maand.

Stap 2: Pieken

De openings- en slotkoersen zijn minder belangrijk, tenzij ze samenvallen met de hoogste of laagste koers van de maand. U houdt rekening met de hoogtes en laagtes van iedere maandkaars.

Stap 3: Clusters

Vallen de hoogtes/laagtes van meerdere kaarsen over een langere periode samen? Dan heeft u de pivot gevonden. Belangrijk: het betreft altijd een zone.

Stap 4: Handelen

De pivot bepaalt de opbouw of de afbouw van posities van uw portefeuille. Opgelet! Bij toenemende volatiliteit,  verkleint de periode tussen afbouw en opbouw.
Tip: Geef bij heropleving de voorkeur aan sterke titels.

 

S&P 500 Pivots

Grafiek op maand-basis: op bovenstaande grafiek van de SP500 beursindex ziet u drie belangrijke horizontale pivotlijnen voor de toekomst.  Wijzig vervolgens de frequentie naar week en dag om uw analyses toe te passen.
Geef deze pivots best een opvallend uitzicht en beslis voor het zover is!

Bovenstaande grafiek geeft de SP500 op dag-basis

Besluit

Gebruik pivots voor uw lange-termijn-doelstellingen.  Op die manier beslist u tijdig en vermijdt u stress vanwege een plotse daling of stijging.


Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter