Cyclus Indicatoren

TransStock > Technische analyse > Cyclus Indicatoren
Detrended Price Oscillator
MESA Sine Wave
Detrended Price Oscillator (DPO)

De Detrended Price Oscillator verwijdert trends uit koersgrafieken. De DPO toont cyclussen en geeft aan wanneer een effect overgekocht of oververkocht is.

De DPO is gebaseerd op een voortschrijdend gemiddelde dat verplaatst is naar het verleden. De DPO kan bijgevolg niet op de laatste slotkoersen worden berekend waardoor deze periode logischerwijs niet zichtbaar is op de grafiek.

De Detrended Price Oscillator geeft bijgevolg geen concrete aan- en verkoopsignalen, maar geeft u een goed beeld van de cyclussen waarin een effect beweegt.

 

MESA Sine Wave

De MESA Sine Wave is een indicator die twee sinus-curven berekent, de Sine en de Lead Sine. Wanneer deze twee curven lijken op een sinusgolf dan is de markt in een cyclus, zoniet dan bevindt de markt zich in een trend. Aan- of verkoopsignalen worden enkel gegenereerd wanneer de markt zich in een cyclus bevindt. Een opwaartse snijding van de Sine-curve doorheen de Lead Sine geeft een koopsignaal. Wanneer de Sine-curve de Lead Sine neerwaarts snijdt, geeft dit een verkoopsignaal.

De Mesa Sine Wave werd ontwikkeld door John Ellers en werd in 1996 geïntroduceerd in een artikel in het tijdschrift ‘Technical Analysis of Stocks & Commodities’.

 

 

Vragen?

Hoe kunnen we je helpen? Het is ons vak en we vinden het boeiend om erover te praten.