Analyse & Advies

Duidelijk inzicht in de belangrijkste indicatoren
die het rendement van uw portefeuille beïnvloeden

Op en Top!

Tal van beleggers stappen over naar ETF’s of kiezen voor robuuste lange termijnsignalen. Ook voor lange termijnsignalen kunt u klassieke indicatoren gebruiken op voorwaarde dat u de paramaters juist instelt. In deze editie bespreek ik een populaire strategie die gebruik maakt van technische analyse: het 200-daags gemiddelde.
Verder lezen

Een Jan-kordaat!

Na de aankoop van een beloftevol aandeel volgt een stijging of een daling. De koers gaat dus naar boven of naar beneden en bijgevolg is het eenvoudig om u op die twee mogelijke scenario’s voor te bereiden. De praktijk leert ons echter dat deze scenario’s pas veel later in overweging worden genomen. Het verkoopmoment is voor...
Verder lezen

Met een ETF de wereld rond…

Historisch gezien is de maand oktober geen goede beleggersmaand en vorig jaar was het weer prijs.  De meest voorname beursindexen kenden tijdens de maand oktober hun bodem. Daarna volgde een eerste felle opwaartse beweging tot begin december 2022. Het 4de kwartaal van 2022 was een bijzonder én wel opmerkelijk sterk technisch verhaal, in het voordeel van...
Verder lezen

Met alle Chinezen…

Technische analyse omvat een schitterende waaier aan technieken waarmee u de golfbewegingen van een grafiek herkent.  Zijnde: opwaarts, consolidatie en neerwaarts.   Elke analist weet dat de combinatie van meerdere technieken voor een grotere betrouwbaarheid van het gekozen handelssysteem zorgt.  Weliswaar op voorwaarde dat de gekozen technieken een verschillende oorsprong kennen.
Verder lezen
Uw aan- en verkoop aan banden leggen

Uw aan- en verkoop aan banden leggen!

De technologische vooruitgang aan informatiestromen en beursorders zijn gigantisch geëvolueerd waardoor beurzen bruusker en volatieler bewegen. Die vooruitgang heeft er mee voor gezorgd dat technische analyse steeds meer aan belang wint bij het kopen en verkopen van aandelen.  Tegelijkertijd werden dozijnen technische beleggingsmethodes ontwikkeld waaruit liefhebbers mogen kiezen.
Verder lezen

Kiest u ook voor verandering in 2023?

De meest foutieve beslissingen op de beurs ontstaan door emoties en populisme. Daarnaast zijn weinig beleggers bereid het geweer van schouder te veranderen want velen starten met een beleggingsmethode en gebruiken diezelfde methode jaar na jaar.
Verder lezen
1 2 3 12
Wil jij ook beleggingssoftware voor betere investeringen?

TransStock lidmaatschap