Analyse & Advies

Duidelijk inzicht in de belangrijkste indicatoren
die het rendement van uw portefeuille beïnvloeden
Wat is het resultaat van Robotgestuurd beleggen?

Wat is het resultaat van robotgestuurd beleggen?

Modelportefeuille Brussel +15% sinds 1 januari 2019. Frankfurt +24% en New York + 21% Zondag start een nieuwe maand en naderen we het laatste kwartaal van 2019. Voldoende reden om het resultaat van de robotgestuurde modelportefeuilles van Beursgrafiek te evalueren.    
Verder lezen

Goudkevers aan de horizon!

Na vele jaren geduld verschijnen de eerste signalen van een opwaartse trendkeer in de goudprijs. Een aantal bedrijven konden tegen de stroming in roeien,  zoals Kirkland Lake Gold Ltd, maar veel plezier heeft de belegger niet gehad aan zijn edelmetalen-aandelen. Er was een felle stijging van eind 2015 tot midden 2016 maar overwegend alle aandelen noteren...
Verder lezen
15 op 17

15 op 17

Is het aantal weken dat de beurs stijgt sinds de dip op 24 december 2018. De correctie eind vorig jaar was voor velen een verrassing, de stijging die daarop volgde evenzeer. Houden we rekening met wat zich economisch, politiek en internationaal afspeelde, dan is de uitspraak ‘the market climb the wall of worry’ wederom op zijn...
Verder lezen
Melexis en X-Fab: chips of turbo’s?

Melexis en X-Fab: chips of turbo’s?

De PHLX semiconductor Sector-index, vaak SOX of halfgeleiders-index genoemd, bestaat sinds 1993 en kent een erg volatiel karakter. Deze sectorindex steeg van 100 punten naar 1362 punten op zeven jaar tijd en in 2009 kon u opnieuw instappen aan 167 punten! Vandaag noteert dezelfde index aan 1382 punten, wederom een stijging van jawel: 727% sinds 2009.
Verder lezen
Innovatief beleggen: De Bio-Sector

Innovatief beleggen: De Bio-Sector

VIB, het onafhankelijk onderzoeksinstituut, gefinancierd door de Vlaamse overheid, met 1470 wetenschappers uit meer dan 60 landen, beschrijft op hun website de ontwikkeling van een geneesmiddel. De weg die een molecule aflegt om het tot een erkend geneesmiddel te brengen, is lang en complex.
Verder lezen
KBC - Een bank vooruit!

KBC – Een bank vooruit!

De Stoxx Europe 600 index, de referentie-index van Europe, bleef de voorbij 20 jaar onder zijn horizontale weerstand van 415 punten.
Verder lezen
1 2 3 7
Wil jij ook beleggingssoftware voor betere investeringen?

TransStock lidmaatschap