Blog

Opinies

Blog

citigroup

Fed voorzitter Powell ‘very worried’ omtrent stijgende schuldenlast

Citigroup geeft vandaag het startschot voor het resultatenseizoen in Amerika. Dinsdag volgen o.a. JP Morgan en Wells Fargo.
Verder lezen

Het wordt spannend op de beurs!

De snelheid waarmee koersdoelen bereikt worden blijft indrukwekkend.  Een horde van honderd punten op de S&P500 Beursindex wordt op 1 dag overwonnen.  Daarmee nadert de S&P500, de trendsetter voor aandelen, de eerste belangrijke hindernis aangeduid in het paars.
Verder lezen
30 jarige rente

30 jarige rente opnieuw onder de 3%

De S&P500 steeg vrijdag tot inderdaad 2523 punten, zoals beschreven in mijn blog op donderdag. Terwijl handelaars aan de feesttafel zitten hebben computers duidelijk vrij spel.
Verder lezen
sp500 beursindex

De S&P500 technisch bekeken

Na de doorbraak op 2615 punten viel de S&P500 beursindex op een paar handelsdagen van steun naar steun. (zie ook vorige blogs) Computers liggen mee aan de basis van zo’n bruuske maar nauwkeurige daling. Ook de euforie op woensdag en de correctie daarop op donderdag kunnen niet anders dan computer gestuurd zijn. Trekken we de lijn...
Verder lezen
S&P500-beursindex

Is er nog hoop voor aandelen?

Vrijdag doorbrak de S&P-500 beursindex de regelmatig besproken 2614 punten.  En sinds maandag werd die steun herleid naar nieuwe weerstand.  Daarmee verlaat deze trendsetter voor aandelen wereldwijd de 2614-2814 puntenzone.
Verder lezen

De DJI : Wat statistiek voor de feestdagen!

Wat leuke weetjes : Hierbij de gekende Dow Jones Industrials ( DJI ) Die heeft een Top gezet rond september 1929 en nadien een Bodem rond juli 1932 ( dat betekent  -89% )  
Verder lezen
spread

Storm op de obligatiemarkt!

De korte termijn rente op 2 jaar ging deze week boven de langere termijnrente van 5 jaar. Dat is slecht nieuws voor de obligatiemarkt. De 10 jarige rente blijft nog boven de twee jarige, maar de spread wordt steeds kleiner Het gekende fenomeen dat zich ook in 2008 voordeed!
Verder lezen
sentiment sp500

A december to remember?

Vanwege de vrees voor een krimpende economie vermindert de druk op een nieuwe rentestijging. Vooral door dat laatste duwden kortetermijnhandelaars woensdag massaal op de ‘KOPEN’ knop. De S&P500 deed het buitengewoon goed.
Verder lezen
olieprijs

Olieprijs bereikt zijn koersdoel

De aangekondigde olieprijsdaling tot 55 dollar op 8 november was verleden donderdag een feit. Het blijft boeiend om dankzij technische analyse dergelijke koersniveaus te bepalen.
Verder lezen
1 2 3 4