Relatieve sterkte

TransStock > Relatieve sterkte
Comparative Multiply
Comparative Performance
Comparative Ratio
Comparative Relative Strength Index
Comparative Spread
Moving Correlation Coefficient
Moving Covariance
Comparative Multiply

De Comparative Multiply functie meet de gezamenlijke verhouding van twee data reeksen. De functie wordt gebruikt bij de berekening van tal van indicatoren en kan ook toegepast worden op de uitkomst van andere indicatoren.

Formule = Koers A * Koers B * Wegingsfactor

 

Comparative Performance

De Comparative Performance formule vergelijkt twee aandelen met elkaar en berekent hun relatieve prestatie. De berekening is gebaseerd op de verhouding van de twee koersen vergeleken met de verhouding aan het beginpunt. Meestal wordt een aandeel vergeleken met een index, zoals de S&P 500, maar je kan eender welke twee aandelen met elkaar vergelijken.

Zie ook: Comparative Strength, Comparative Relative Strength Index en Spread

 

Comparative Ratio

De Comparative Ratio functie meet de verhoudingen tussen twee data reeksen. De functie wordt gebruikt bij de berekening van tal van indicatoren en kan ook toegepast worden op de uitkomst van andere indicatoren.

Formule = (Koers A / Koers B) * Wegingsfactor

 

 

Comparative Relative Strength Index (RSIC)

De Comparative Relative Strength Index vergelijkt twee aandelen en berekent hun relatieve sterkte (lees: prestaties) ten opzichte van elkaar. Mathematisch gezien is dit gelijk aan de mate van verandering van de Comparative Strength. Meestal wordt een aandeel vergeleken met een index, zoals de S&P 500, maar je kan eender welke twee aandelen met elkaar vergelijken.

Verwar de RSIC niet met de RSI (Relative Strength Index), deze laatste wordt geheel anders berekend en is niet gebaseerd op een vergelijking van twee aandelen.

Zie ook: Comparative Performance, Comparative Strength en Spread

 

Comparative Spread

De Comparative Spread vergelijkt twee aandelen en berekent het verschil tussen hun koersen. Meestal worden Spreads berekend tussen twee verwante grondstoffen, zoals bijvoorbeeld goud en zilver. Een tradingstrategie in verband met de Spread bestaat er uit om de ene grondstof te kopen en de andere te verkopen. De Spread tussen een ruwe grondstof en een ‘bewerkte’ grondstof (zoals bijvoorbeeld olie en benzine) wordt crack Spread genoemd. Dit geeft u een indicatie van de productiekosten.

 

Moving Correlation Coefficient

De Moving Correlation Coefficient berekent de mate van interactie, samenhang tussen twee data reeksen over de laatste x periodes. Deze statistische berekening wordt gebruikt om te bepalen of twee reeksen getallen een verband met elkaar hebben. Hoe dichter de waarde bij 1 ligt, hoe groter het verband tussen de data.

 

Moving Covariance

De Moving Covariance berekent de mate waarin twee data reeksen (aandelen) samen bewegen over de laatste x periodes. Een positieve covariantie betekent dat de prijzen van de twee aandelen in relatie tot elkaar op eenzelfde manier evolueren. Een negatieve covariantie betekent dat de evolutie van de prijzen in relatie tot elkaar verschilt.

 

 

 

Vragen?

Hoe kunnen we je helpen? Het is ons vak en we vinden het boeiend om erover te praten.