Overzicht Indexen – Deel2

TransStock > Blog > Overzicht Indexen – Deel2

Enkele belangrijke indexen nader bekeken.

Koper

Sinds maart 2020 ziet u een continue sterke opwaartse beweging van de koperprijs. Eind november ging koper door een zware weerstand. De zone 320-330 is steun geworden. Ondertussen is 380 ook doorbroken en komen de allerhoogste toppen in zicht. U weet, opwaartse trends in grondstoffen gaan snel en krachtig. Vaak gevolgd door lange, vervelende perioden van consolidatie. En tegenwoordig, door o.a. algoritmen bewegen de koersen nog sneller/volatieler.
De projectie van de beweging 2001-2006 naar de huidige beweging van 2020-… , levert koersdoelen van 470 en 640.

Goud

Vorig jaar noteerde goud aan zijn hoogste koers. Momenteel zit goud in een consolidatie en een belangrijke steun werd onlangs doorbroken. Goud vormt een vlag en noteert rond de 38.2% fibonacci. In feite is dit een teken van sterkte op langere termijn!

De ETF GDX noteert rond een belangrijke zone. Er komen belangrijke weken aan voor goud en de mijnen!

Zilver

De zilverprijs presteert beter dan de goudprijs. Goud zit in een dalende consolidatie terwijl zilver eerder zijwaarts corrigeert. Na uitbraak en test van de 21,50$ noteert zilver halverwege twee belangrijke zones. Een vraag die kan gesteld worden: natuurlijk is zilver een edelmetaal maar is/wordt zilver eerder een belangrijk metaal voor de industrie zoals koper. Denk maar aan de vele nieuwe toepassingen in de ‘groene’ energie.

Olie

Sinds maart is de olieprijs opgeveerd. De bekendmaking van zeer goed werkende vaccins gaf de olieprijs vleugels. De olieprijs nadert een belangrijke zone. Olie raakt nu de onderkant van deze zone. Projectie van de eerste opwaartse beweging (1° groene pijl) levert ons een koersdoel in het midden van deze zone.


Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter