S&P500 technisch bekeken 2

TransStock > Blog > S&P500 technisch bekeken 2

Beurzen blijven dalen en elke beursdag opent met een neerwaartse gap.
Op die manier gaat het snel.  Zolang de onzekerheid duurt blijft de druk op elke heropleving te groot.
U kunt elke dag uitstappen en weerkeren wanneer de beurs zich opnieuw ‘normaal’ gedraagt. (zie ook blog op 28/02)  Kijk dan niet naar wat de koers gestaan heeft, maar beschouw het als een nieuwe investering na een moeilijke periode.

 

Margin calls

Margin calls, verkoop van trackers en computerprogramma’s liggen aan de basis aan de snelheid van deze daling.  Bij opening noteert de index op de volgende steun waardoor uw beslissing om al dan niet uit te stappen technisch moeilijk is.

 

Steunniveaus

Voor diegene die geen stap opzij zet of de daling als een opportuniteit ziet, die analyseert best de S&P500 beursindex.  Dat is de trendsetter voor aandelen wereldwijd. 
Het 200-daags gemiddelde (groene lijn) en vervolgens de steunlijn sinds 2009 (S1) werden doorbroken.   De nieuwe steun noteert op 2350 punten (rode gestipte lijn S2).

De volgende steun is  de low van december 2018, vervolgens de toppen van 2016.
Het volume kent een piek, groter dan december 2018,  maar liefst zag ik een staaf 1,5 keer groter dan de huidige. Vanaf de top bedraagt de correctie precies 30% en voor veel analisten en computerprogramma’s is dat magisch cijfer een koopniveau.

Bijgevolg geeft de index rond de huidige zone een technisch aankoopniveau.  Weliswaar is dat signaal enkel weggelegd voor actieve beleggers.  Bepaal vóór aankoop aan welke koers u verkoopt  mocht de steun wederom niet houden.  

FED

De FED-beslissing van rente naar nul zorgde op maandag 16/03 voor paniek.  Waarom werd dit voor de geplande meeting aangekondigd? Mede onder druk van president Trump?

Maatregelen van de FED vóór een geplande meeting zorgen steeds voor paniek!

Naast de beschreven steunniveaus is het uitkijken wanneer het aantal corona-besmettingen in Italië of Spanje afneemt.  Ook dit zal voor enige rust zorgen.

 


Print Friendly, PDF & Email

Paul Gins
Over de auteur

The trend is your friend

Laat een reactie achter