CME lanceert micro E-mini future contracten

TransStock > Blog > CME lanceert micro E-mini future contracten

Woensdag 24 april was wederom een zeer interactieve avond samen met de cursisten en de les ging over beleggen in Termijncontracten (=Futures).

Volgende maand lanceert CME de micro E-mini contracten wat deze materie nog interessanter maakt.

Vele beleggers hebben al gelezen over dit derivaat maar de echte kennis voor de praktijk ontbreekt. Een aandeel koopt en verkoopt u wanneer u wenst – zonder addertjes – en het verschil tussen aan- en verkoopprijs is uw winst of verlies. Bij een termijncontract is dit anders want veel factoren en begrippen hebben een belangrijke rol.  Denken we even aan:

  • Expiratiedatum
  • Fysieke levering of Cash settlement
  • Offset the position, Rollover en Settlement
  • Contractspecificaties
  • Initial en Maintenance Margin
  • Intraday en Overnight Margin
  • Scalpen, Swingtraden en Hedgen

Naast de technische hulpmiddelen zoals het chartisme en het gebruik van banden, gemiddelden of  indicatoren hebt u andere interessante gegevens.

Met de beleggingsoftware TransStock heeft u namelijk toegang tot de C.O.T.-gegevens. Deze gegevens bevatten o.a. de informatie van alle openstaande contracten (short en long) van grote partijen. En dankzij die gegevens ontdekt u wanneer een bepaalde partij meer interesse toont op een bepaald moment.

WTI Crude Oil termijncontract

Zo ziet u op bovenstaande grafiek de combinatie van de aankopen van de Commercials (linker-grafiek: indicator = 100%) en technische doorbraak 50$ (rechtergrafiek: chartisme). En vervolgens ziet u het interessant stapmoment mét dus de bevestiging op de COT.

Kunt u om diverse redenen geen termijncontracten kopen? Dan heb ik goed nieuws!  Het koopadvies op de oliesector van 9 januari gebruikt u dan om aandelen, trackers, opties of CFD’s te kopen.

Afspraak volgende maand waarbij de leerstof van de voorbije drie lessen wordt gebundeld in één praktijk les. Ik kijk er naar uit…

 


Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter