A december to remember?

TransStock > Blog > A december to remember?
Vanwege de vrees voor een krimpende economie vermindert de druk op een nieuwe rentestijging.  Vooral door dat laatste duwden kortetermijnhandelaars woensdag massaal op de ‘KOPEN’ knop.  De S&P500 deed het buitengewoon goed.
 
Sterke dag prestatie
De S&p500 Index, de trendsetter voor aandelen wereldwijd, steeg in één klap tegen de belangrijke weerstandslijn s1.  (linkergrafiek)
Daarmee komen we opnieuw in de buurt van “doet ie het of doet ie het niet”, de 2820 punten zone, de blog van 16 oktober 2018.
 

 

Na een stijging van 9 jaar, geeft m.a.w. de Amerikaanse beurs zich nog niet gewonnen en met gisteren weten we dat er  veel cash klaar ligt voor het geval er meer positief nieuws binnenstroomt.
 
Controleer bijgevolg de sentiments-indicator regelmatig waardoor u weet of de stijging door een aantal of zoals woensdag door de meeste aandelen gesteund wordt.  Slechts wanneer deze indicator groen kleurt mogen nieuwe posities genomen worden.
 
Op de middelste grafiek ziet u het volatiele intraday verloop over de laatste drie maanden.  De huidige weerstand r1 is belangrijk met erboven die fameuse zone.
 
Europa
Het plaatje rechts, dat van Europa is veel zwakker.  U merkt tal van bodems en toppen die een vlotte stijging dempen.  De Eurostoxx 600 index werkt nog steeds bij voorkeur met 50 punten en de weg van 350 naar 400 punten is wederom lang. Omgekeerd is een daling onder de 350 nefast.


Print Friendly, PDF & Email

Paul Gins
Over de auteur

The trend is your friend

Laat een reactie achter