Het wordt spannend op de beurs!

TransStock > Blog > Het wordt spannend op de beurs!

De snelheid waarmee koersdoelen bereikt worden blijft indrukwekkend.  Een horde van honderd punten op de S&P500 beursindex wordt op 1 dag overwonnen.

Daarmee nadert de S&P500, de trendsetter voor aandelen, de eerste belangrijke hindernis aangeduid in het paars.  U bekomt deze hindernis door een evenwijdige van de fameuze blog ‘‘Doet-ie ‘t of doet-ie ‘t niet’, twee maanden geleden, de groene R1 lijn op de grafiek.

Na de paarse lijn ziet u een nog belangrijker keerpunt, de schuin opwaartse S1-steunlijn.  Het is die steunlijn die nu weerstandslijn is geworden en die in december computerprogramma’s het commando ‘SELL’ gaf.

Daarom houden handelaars hun vinger opnieuw boven de sell button.  Negatieve beursberichten zijn nu echt niet het moment.  Ook het 55-daags dalend gemiddelde komt in de buurt! De index kan na de hausse licht corrigeren tot 2525 en zelfs wat heviger tot 2475 punten.  Op zich is daar niets mis mee.  Anderzijds, en dat is positief, de voorbije sessies kregen we opnieuw “buy on the dips” en dus “geen sell on the tops” zoals de weken ervoor.

De zone 2581-2625 is m.a.w. een grijze nauwe op te volgen zone.    Eenmaal erboven stappen trendbeleggers in,  maar onder de 2475 punten nemen de computers de beurs opnieuw over..

 

 


Print Friendly, PDF & Email

Paul Gins
Over de auteur

The trend is your friend

Laat een reactie achter