Duitse beurs snakt naar adem!

TransStock > Blog > Duitse beurs snakt naar adem!

Beurzen kregen eind 2018 een fameuze tik maar de meeste herstelden zich in een ongezien tempo.  Binnen Europa doen Frankrijk en Nederland het uitstekend.  De Duitse motor kan echter niet volgen!

Vorig jaar doorbrak de Dax zijn belangrijke Hoofd-Schouder formatie en de Dax blijft momenteel hangen rond die neklijn (groene lijn aangeduid met N).

Toevallig ligt dat niveau op het magisch getal van 11500 punten.  Het is dan ook belangrijk dat de Duitse beurs boven die 11500 blijft zo niet riskeren we een nieuwe daling.  Het 200-weeks gemiddelde is al enige tijd rood en blijft het 50-weeks gemiddelde dalen dan krijg je de fameuze death cross: de bevestiging van een opwaartse trendkeer sinds december 2010.

Gelukkig zijn we nog niet zover maar controleer ook regelmatig de S&P500 want die is momenteel overkocht.  Een sprong tot 2872 blijft weliswaar mogelijk, maar de reactie op de FED van donderdag 20 maart, bracht de index in correctiemodus.  Het is belangrijk dat de S&P500 boven de 2730 punten blijft.  Want dat is de bodem van de voornaamste steunlijn met een deftige opwaartse trend sinds 2016.


Print Friendly, PDF & Email

Paul Gins
Over de auteur

The trend is your friend

Laat een reactie achter