Belgische beurs schiet wakker!

TransStock > Analyse > Belgische beurs schiet wakker!

Sinds begin deze maand presteren de beurzen van Spanje, Italië, België, Nederland en IJsland beter dan de omringende landen. Zaterdag is het de jaarlijkse VFB-Happening te Antwerpen. Houdt deze sterke opwaartse trend stand, dan zie je zaterdag veel blije gezichten.

Terwijl andere landen gedurende jaren sterker presteren blijven veel beleggers trouw aan de aandelen binnen hun land. De bedrijven en de CEO van het bedrijf zijn gekend. En dit schept vertrouwen.

Houdt u anderzijds rekening met de technische analyse, dan komt elk land vroeg of laat aan de beurt. En dat is het nu het geval met België en Nederland. Op grafiek 1, ziet u de sterke prestatie sinds maart. Zet u hetzelfde plaatje op 1 jaar dan kent u de sterke motor binnen Europa : Duitsland.

Hebt u een aantal Belgische of Nederlandse waarden in portefeuille en presteerden die de voorbije twee weken ondermaats, dan zet u die best in de etalage. Ik focus mij steeds op sterke waarden want met aandelen die zwak presteren kun je de beursindex niet kloppen.

Van de 150 Belgische aandelen zijn er een 30-tal die het zeer goed doen. De meest opvallende stijgers met een schitterende opwaartse trend zijn Melexis, CFE, Galapagos, Fagron, Jensen-Group, Bekaert, Picanol, Brederode, Sipef, Barco, Ackermans en KBC Ancora.

Op de Nederlandse beurs presteren volgende aandelen sterk: AMG, Neways Electronics, Be Semiconductor, Forfarmers, Hunter Douglas, Asm International, Accell Group, Aalbrechts, Kendrion, BAM, Abn Amro en Holland Colours.

Bovenstaande aandelen zitten in een stevige opwaartse trend en daar hebben zij een reden voor. Het zijn bedrijven met hogere groei- of winstverwachtingen dan de aandelen die nog steeds zijdelings bewegen.

Met de prestatie van de voorbije weken, komen boven vernoemde beurzen voor buitenlanders in de picture. Sommigen kijken naar het fundamentele plaatje, andere naar het technische. En opnieuw zullen investeerders de aandelen kiezen die het sterkst presteren of de hoogste verwachtingen hebben.

Op grafiek twee ziet u links de prestatie van de Bel-20 en rechts die van de AEX. Dat is ook handig want daarmee ziet u onmiddellijk welke aandelen verantwoordelijk zijn voor de stevige prestatie van beide indexen.

Laat een reactie achter