en met een scheef oog bekeken door de klassieke belegger. De bekendste cryptovaluta om via het internet betalingen te verrichten.
Economen, overheden en banken zijn volledig tegen. Er ontbreekt een centrale administratie ter controle van de goede werking van deze betalingswijze.
Sinds december 2017 kan er gehandeld worden in bitcoin-futures en niet toevallig viel de top van de bitcoin samen met deze gebeurtenis. In één jaar tijd daalde de crypto van 20.000$ naar bijna 3.000$.
Echter op 2 april 2019 zagen we de eerste signalen van trendkeer. Op de VFB-Limburg-TA-voordracht op 10 april hebben we daarom twee interessante trackers en een ‘veiliger’ Amerikaans fonds aanbevolen.
Ze investeren allen in crypto:
Voor de eerste maal maakte de bitcoin een hogere top en ze doorbrak de weerstand van 4.000$. Dit signaal kwam een beetje vroeg voor een belegger, niet voor de speculant. De volgende zeer grote weerstand was rond de 6.000$ zone.
Deze horde werd in amper één weekend overwonnen! Vanwege de nieuwe invoertaksen op Chinese en Amerikaanse producten? Bij onzekerheid op de beursvloer zien we meestal een vlucht naar goud maar de laatste jaren blijft deze vlucht zeer beperkt. Is de bitcoin de nieuwe safe haven?
Beleggers die de hausse gemist hebben en toch een beperk bedrag wensen te investeren wachten best op een terugval. Na een stijging van meer dan 100% moeten er weer moeilijke knopen worden doorgehakt. Vaak zien we na een harde stijging dat de koers terugvalt om de doorbraak van een zone te testen. In dit geval is dat de 6.300$ zone.
Onderaan de pagina ziet u een grafiek van bitcoin in de periode 2013-2016.
Na een stijging van 1000% zien we zeer lange consolidatie . Eind 2015 is er een trendkering en wordt bij uitbraak enkele weken/maanden later de weerstand terug getest.
Deze zones zijn altijd mooie instapmomenten bij titels in een opwaartse beweging.
Valt de koers onder de zone? Na enkele dagen verkoopt u best deze positie indien de koers niet onmiddellijk terug opveert.
Het fenomeen van Weerstand / Doorbraak / Test / Verderzetting komt tweemaal voor in onderstaande grafiek.